Njut i jul

Nu är snart julhelgen här och för många innebär det ett enda stort frossande i julmat och julgodis. Men visst finns det nyttigheter att välja bland även här och visst skulle jag kunna räkna upp dessa. Men sanningen är att julen äger rum en gång om året och istället för att äta det som du "borde" äta tycker jag att äta det du vill i rätt mängd är vägen man ska gå. Det behöver inte vara allt eller inget, njut och sätt fokus på att umgås med familjen och vissa den kärlek ni känner till varandra istället. God jul på er!

Endast tjejer

Är du tjej, intresserad av skid- och brädsporter och vill utöva de i en miljö bestående av endast tjejer? Då är Girlie Camps nåt för dig. De erbjuder resor till alla möjliga platser runt om i världen där fokus ligger på antingen snösporter, skating eller surfing. Det är även vanligt att yoga finns med på ett hörn på dessa resor. För dig som vill stanna i Sverige finns det många skidresor till Sälen och Åre men för dig som vill ta dig utanför vårt lands gränser finns det bland annat surfingresor till Mexiko och snowboardresor till Alperna.

Organisationen startade i Sverige 1999 av Marika Borg för att föra samman tjejer som hade samma passion för dessa sporter och helt enkelt umgås och finna nya vänner.





Foton Girlie Camps


Praktisk träning på resan

Jag skriver mycket om resor där man har planerat in att träna men om du ska iväg på en "vanlig" resa men inte vill missa träningen kan jag tipsa om Jungle Gym XT. Det är ett kit bestående av två remmar som du enkelt fäster ovanför en dörr, på en trädgren eller vad du nu har i närheten där du befinner dig. Med den här träningen får hela kroppen sig en utmaning eftersom det är din egen kroppsvikt som du har som motstånd. Det här träningen kan lätt uppfattas som att det blir instabilt men det gör bara att du tränar fler muskler och att du får en större utmaning.

Det här passar även alla och det är lätt att anpassa hur jobbigt du vill köra genom att förlänga/korta remmarna eller ta ett steg framåt eller bakåt. Så du kan alltså träna hela kroppen med detta lilla kit som inte alls tar stor plats. Bara att packa ner på nästa resa! Du hittar den här.


Innehållet i kitet


En av de många övningarna du kan göra med remmarna.
Foton Smartgym.se


På hästryggen i vattenbrynet


Foto Laguna Riding Club

Det låter som en romantisk film när man pratar om att galoppera i vattenbryn längs kritvita stränder. På semestern i Phuket kan du göra just detta. En arrangör är Laguna Riding Club som både erbjuder guidade turer och hyr ut hästar. En ridtur längs stranden i solnedgången låter väl som en perfekt aktivitet på nästa Thailands semester?!

Vill du hellre upptäcka djungeln ridandes på hästryggen finns arrangören Phuket Riding Club som har guidade turer. De har även precis som föregående turer längs stränderna.
 

 
Foto Phuket Riding Club


Löparläger

För dig som är en van löpare och känner för att få en superstart inför alla löparlopp som börjar till sommaren är löparlägret på Hönö toppen. Hönö är beläget i Göteborgs skärgård och på läget finns möjlighet att träna både terräng- och slätlöpning. De riktar in sig på lite mer vana löpare som springer upp emot 20 kilometer. Ledare för lägret är Markus Torgeby, känd från dokumentären "Löparen" på SVT och Mattias Jaktlund.

Bor gör man på vackra Hönö hotell som är ett badhotell. Lägret äger rum från 20-22 april nästa år och är du intresserad kan du läsa mer här.



Så här vackert är det på Hönö i Göteborgs skärgård.
Foto Svenska löparläger


Islandshästar

Strax utanför Reykjavik på Island finns Eldhestar, ett företag som erbjuder chansen att rida islandshästar ute i vildmarken. De har en stor variation på sina guidade turer, allt från 1-3 timmar ridning till 6-7 dagar. De kortaste turerna erbjuds för det mesta året om. Så det är bara att åka när du känner för det!

De mellanlånga turerna ligger fokus på att få en bättre insyn i historian och landskapet. Här kan man även kombinera med andra aktiviteter.

På de långa turerna ska man få njuta av de gömda delarna av Island och få uppleva en annan sida av landet.

På den plats där turerna utgår ifrån, 30 minuter från Reykjavik, finns även ett svanenmärkt hotell. Här finns allt du behöver och deras mål är att skapa en mysig men även lyxig miljö. Perfekt boende att återvända till efter en ridtur.


Hotel Eldhestar




Foton Eldhestar


Terränglöpning på semestern

För er som inte kommer ifrån Stockholm kan passa på att kombinera ett besök i huvudstaden och med terrängloppet Springcross. Loppet äger rum 21 april och passar de flesta då man kan välja mellan distanserna 6 km, 12 km och 18 km. Här krävs det alltså inte att du är bland de mest vältränade. Det roliga med det här loppet är att startfältet har en av Sveriges jämnaste födelning mellan könen. Läs mer här.

Mitt tips är att boka en plats i loppet men stanna några dagar till för att njuta av allt vad huvudstaden har att erbjuda.

Segling och skidåkning

I vårt grannland Norge blir det allt vanligare med så kallade "Ski and sail" resor. Här blandas två fysiska aktiviteter, segling och skidåkning. Först seglar man genom fjordarna för att sedan ge sig upp i bergen. Efter ned färden tar båten dig till nästa berg.

Priserna för dessa resor skiljer sig åt och ligger på allt från 5 000 kronor per person till 20 000 kronor. Är det något för dig hittar du alla arrangörer av dessa resor på fjordnorway.com.


RSS 2.0