Loka Brunn

Ett spa som jag själv starkt funderar på att besöka är det relativt nyöppnade Loka Brunn i Grythyttan. De har tre olika sorters boende förutom sviterna men gemensamt är att i priset för en spa weekend ingår allt detta;

- 2 övernattningar i dubbelrum
- Eftermiddagskaffe fredag och lördag
- Trerättersmiddag fredag och lördag
- Frukostbuffé fredag och lördag
- Lunch lördag
- Entré till Vattensalongen med olika spaupplevelser
- Tillgång till gym
- Instruktörledda träningspass

Priserna ligger från 3490-4090 kronor/person. Och låt oss vara ärliga vem behöver inte ta en weekend, åka iväg och bara ta det lugnt. En titt på bilderna på hemsidan gör att man blir avslappnad bara av att kolla på dessa! Ser otroligt vackert ut och är du intresserad hittar du mer info här.

All info är från lokabrunn.se.





Hyrcyklar till New York


Foto bortabra.se

Att hyra en cykel över en kortare tid är populärt och finns i många storstäder, bland annat i vår egen huvudstad Stockholm. Det här är nu något som New York snart även ska bli en del i. Planen är att det till sommaren ska finnas fler än 10 000 cyklar runt om i staden att hyra. Så är en resa till New York inplanerad till sommaren finns det numera ett perfekt sätt att ta sig runt på och samtidigt njuta av miljön! 


Slalom i Barcelona

Barcelona går i Dubais fotspår och ska bygga en alldeles egen inomhus slalombacke. Förutom en slalombacke ska det även byggas en skridskorink. Klart ska den vara till år 2015 och namnet på denna blir Snow World.

Jag gillar personligen inte dessa typer av byggnader. Jag vill att det ska vara naturliga backar och njuter hellre av det naturen själv skapat än vad vi människor gjort. Dock finns det något som jag är väldigt positiv till i det här projektet och det är att man ska driva anläggningen med solenergi och biogas från stadens restavfall och man ska därmed bli utsläppsneutralt!

Så om man av någon anledning hellre åker till Barcelona än Alperna för slalomåkningen finns snart denna möjlighet.

Nedan ser du bilder från Ski Dubai som är den motsvarigheten som finns i Dubai. Bilderna är alla från skidubai.com.



Alla har råd med skidsemestern

Vi vet alla som har åkt skidorna någon gång hur dyrt det är! Det här är något som företaget Sportstyle tagit fasta på. De har skapat ett liftkort som gäller på fem olika orter, i ett helt kalenderår och allt detta till samma pris som tre dagar i Åre skulle kosta dig. Kortet som heter Member Club kostar 1099 kronor för ett kalenderår och du får då åka hur mycket du vill på Sportstyles anläggningar i Storlien, Ekholmsnäsbacken, Gesunda, Almåsa och på Funäsdalsberget.

Det här är perfekt för barnfamiljen som tidigare kanske har fått offra skidsemestern till förmån för att ha råd att åka på sommarsemestern. Men även för andra som vill ha en prisvärd skidupplevelse.



Foto sportstyle.se


Världens bästa lyxspa-hotell

I Phuket, Thailand ligger det spahotell som utsett till världens bästa. Det är hotellet Indigo Pearl som fått utmärkelsen. Hotellet har även tidigare fått en mängd utmärkelser för sin speciella design. Men nu är det alltså världens bästa lyxspa-hotell som Indigo Pearl blivit utsett till. Inte illa!

Indigo Pearl hittar du på norra Phuket i närheten av Mai Young Beach. Behandlingarna i spaet sker i kokonger som är upphängda i ett av Phukets äldsta banyanträd. Dessa ser du nedan på första bilden som alla är lånade från Indigo Pearls egen hemsida.

Så vill du vara säker på att du väljer ett bra spa är det hit du ska vända dig!




Hälsa på Ischia

Strax utanför Neapel i Italien ligger ön Ischia som är en vulkanö. Ön är känd för sina varma mineralkällor som passar perfekt när livet kräver lite avslappning av dig. Det är en populär turistdestination för italienska och tyska familjer så du kommer antagligen inte stöta på så många svenskar där. Förutom de varma mineralkällorna är olika span en stor industri på ön så det är upplagt för den som vill åka på en hälsoresa. Men självklart har de precis som andra öar i medelhavet vackra stränder och klarblått vatten. Så det passar även för de i familjen som inte är intresserad av att besöka ett spa.

Tidningen Vagabond tipsar om att bo på spahotellet Jolly Hotel som erbjuder ett lyxigt spa med massage och sjukgymnastik.


Foto italianbestweddings.co.uk


RSS 2.0