Mallorca resa

Just nu är jag i Mallorca på en resa med skolan. Vi bor hemma hos lokalbefolkningen så man får en riktig insikt i deras kultur osv. Det mest ovan och till och med lite jobbiga är att man alltid har skorna på sig inomhus! Inte så bekvämt måste jag säga.
Men dock har vi fått oss en riktig aktiv resa hittills! Första dagen cyklade vi i tre timmar runt i Palma och sedan har vi gjort långa promenader de resterande dagarna.
Vi har även fått nöjet att plocka vår egen apelsin direkt från trädet och äta den direkt! Har aldrig ätit en sån god apelsin, så otroligt smakrik. Min värdfamilj har även apelsinträd på gården så imorse fick jag njuta av färskpressad juice. Brukar dricka egenpressad juice på morgonen men den kommer inte ens i närheten av hur god den här var!
Har några dagar kvar här på Mallorca men sedan kommer jag att lägga upp lite bilder och skriva mer.

Mellan vingårdarna på.. cykel

Att delta i en vinprovning är antagligen inte det bästa för hälsan även om det finns många undersökningar som visar på att ett glas rött faktiskt bidrar till bättre hälsa. Jag är dock tveksam speciellt som många dricker betydligt mer än ett glas.

Om man däremot blandar vinprovningen med att cykla mellan vingårdarna på en så kallad vincykling ökar hälsoaspekten drastiskt. Aftonbladet publicerade en artikel den 18 februari om just detta fenomen i Kalifornien som ju är känt för sina vingårdar. Napa Valley som de besökte säger de är det perfekta stället för en av dessa resor eftersom, ”Vingårdarna ligger tätt, vägarna är platta och det sceniska landskapet gör att det aldrig blir tråkigt.”

Så om du vill ha en lite annorlunda tvist på vinprovningen tycker jag verkligen att du ska ge vincyklingen ett försök.


Napa Valley
Foto biggerthanyourhead.net


RSS 2.0