En utmaning i Provence

Att ge sig ut på cykelsemester i Provence, Frankrike, är något av en utmaning för de flesta. Uppförbackarna är många och långa men den miljö du vistas i medan dina muskler pinas är otroligt vacker och färgglad. Det finns risk att även den som anser sig vara en duktig cyklist får stiga av cykeln när uppförsbackarna vägrar att ge med sig.

Så om du funderar på att resa hit bör du i förväg ha en cykelrutt planerad. Det går att planera sin egen rutt hemifrån men det är dock en tidskrävande uppgift. För den som vill göra det lite enklare för sig kan ta hjälp av cykelnätverket Vélo Loisir en Luberon.

När du kommer upp på höjderna på din cykelfärd möts du ofta av den välkända lavendel doften som gärna trivs här. Lavendelfält är något du kommer stöta på ofta här i Provence. Och vill du uppleva det genuina Provence är det en morgonmarknad på ett bytorg du är ute efter. Här frodas det av folk som livligt diskuterar och gestikulerar när priserna ska bestämmas.

Vad är det då som gör det värt besväret med all den svett och smärta som dessa oändliga uppförsbackar orsakar? Jo, förutom det tidigare nämnda är det den närhet du får uppleva samtidigt som du verkligen hinner se vad det är du passerar. En hyrbil skulle vara det enkla valet men hur mycket missat man inte när fordonet svischar förbi i hög fart?!



Foto Vélo Loisir en Luberon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0