Bort från turistfällan

Det blir lätt tröttsamt med alla andra turister när man är på utomlandssemester. Mitt skräckscenario var när jag besökte Phuket, Thailand och det kändes som att det var fler svenskar än thailändare. Plus att de thailändare man träffade i affärer osv gärna sa några ord på svenska. Det var som att vara kvar hemma men med ett betydligare varmare klimat! Dock var det ändå en toppen semester men det var inte poängen ;)

Om du känner igen dig är ett säkert kort att välja någon enslig ö eller by för att få vara i fred och uppleva landet ”på riktigt”. På dessa små öar finns ofta bra möjligheter att cykla alt. vandra runt på ön. Bara att ge sig ut på upptäcktsfärd och du kommer antagligen slippa träffa andra turister. Det du däremot antagligen kommer stöta på är en nyfiken lokal befolkning. Perfekt sätt att verkligen få en inblick i hur de lever och hur deras seder ser ut samtidigt som du får vara fysiskt aktiv.

Två tips på platser för den som vill slippa andra turister är den lilla mysiga ön Rodrigues som ligger en bit utanför Mauritius eller varför inte Fourni i Grekland som gärna blir beskriven med just trevlig befolkning. 



Ön Rodrigues
Foto Mourouk Ebony Hotel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0